fura smaku

Wesela

DANIE I

Krem z pieczarek z grzankami
Rosół z makaronem
Pierś z kurczaka w sosie śmietanowym
Cielęcina pieczona w estragonie
Ziemniaki puree
Wybór surówek

DANIE II

Boeuf strogonow
Bułeczki

DANIE III

Schabowy smażony na złoto
Kapusta zasmażana z kminkiem
Ziemniaki z koperkiem
Surówka colesław

DANIE IV

Barszczyk czerwony z uszkami

SAŁATKI

Warzywna polska
Francuska
Śledziowa

PRZYSTAWKI ZIMNE

Śledz w oleju z cebula
Rolmops
Matyjas w śmietanie z antonówką
Róże z łososia z zielonym pieprzem i cytryną
Różki z szynki Babuni ze szparagami w delikatnej galarecie
Ryba po grecku
Tymbaliki drobiowe z cytryną
Jajka faszerowane w trzech smakach i kolorach
Ziołowe kotleciki z fetą i żurawiną

PIECZYSTE I WĘDLINY

Schab karkowy pieczony z czosnkiem
Boczek w majeranku
Salami
Kabanosy
Pasztet z kaczki
Polędwica sopocka
Bekon wędzony

WARZYWA I PIKLE

Ogrody warzywne z ziołowymi dipami
Pomidor z cebulka i szczypiorkiem
Ogórek konserwowy
Pieczarki marynowane
Papryka w occie

DODATKI

Pieczywo mieszane
Owoce sezonowe i cytrusowe
Masło

SOSY

chrzanowy, jogurtowy, tatarski

NAPOJE (bez ograniczeń)

Coca-cola
Fanta
Sprite
Woda gaz./nie gaz.
Soki owocowe
Kawa
Herbata

CIASTA

Szarlotka w dwóch smakach
Sernik z brzoskwinia
Sernik wiedeński
Keks
Kruche babeczki śmietankowe z owocami
Mini paczki lukrowane w papilotach

TORT WESELNY

Płonący tort śmietanowy wielopoziomowy dekorowany owocami.

MENU II

DANIE I

Krem z borowików z grzankami / Rosół z domowym makaronem
Medalion z indyka pieczonego w borówkach z brzoskwinią
Polędwiczki wieprzowe z grzybami leśnymi w sosie śmietanowym
Kluseczki półfrancuskie
Marchewka „baby” glazurowana
Kalafior w złotej zasmażce

DANIE II

Boeuf strogonow z białym pieczywem

DANIE III

Cordon Bleu z piersią kurczaka z wędzonką i ementalerem w złotej panierce
Ziemniaki puree
Bukiet surówek

DANIE IV

Lekkie pulpety cielęce w sosie śliwkowo-pomidorowym
Ryż półdziki
Pekińska kapusta z jogurtowym dressingiem

DANIE V

Barszcz czerwony z rumianym pasztecikiem
SAŁATKI

Klasyczna jarzynowa
Grecka
Pene z tuńczykiem i selerem naciowym
Szpinak z grzankami i bekonem doprawiony sosem vinegrette

PRZYSTAWKI ZIMNE

Tatar z łososia z cebulką, kwaszonym ogórkiem i podgrzybkami marynowanymi
Rolada z łososia z serem feta i koperkiem
Ryba po grecku
Matyjas w dwóch kolorach
Rolmopsy kaszubskie
Jajka faszerowane w trzech smakach
Indyk w całości na postumencie, faszerowany pasztetem w owocowym sadzie
Mozarella z pomidorkiem koktajlowym i bazylia
Różki z szynki Babuni ze szparagami w delikatnej galarecie

PIECZYSTE I WĘDLINY

Karkówka pieczona
Boczek pieczony w majeranku
Pasztet drobiowy
Salami
Kabanosy
Szynka z komina
Polędwica sopocka
Baleron

WARZYWA I PIKLE

Warzywne ogrody z ziołowymi dipami
Pomidory z cebulką i szczypiorkiem
Pieczarki marynowane
Ogórki konserwowe
Dynia w occie
Papryka marynowana

DODATKI

Pieczywo mieszane
Bułeczki bankietowe
Maślane kulki i róże

NAPOJE (bez ograniczeń)

Coca-cola
Fanta
Sprite
Woda gaz./nie gaz.
Kawa
Herbata
Śliwki w occie

CIASTA I CIASTECZKA

Szarlotki
Serniki
Keksy
Mini pączki w papilotach
Czekoladowe i orzechowe
Babeczki kruche z owocami
Pierniki
Galaretki
Mieszanka wedlowska
Ptasie mleczko
Owoce sezonowe

STÓŁ STAROPOLSKI

Szynka wędzona „z nogą”
Jarmark kiełbas, kaszanek, wędzonek, salcesonów i pasztetowych
Twaróg wiejski w pieluszce
Ogórki kwaszone w kamionce
Smalec ze skwarkami, cebulka i jabłkiem
Chleby wiejskie, pszenne, żytnie i razowe

TORT WESELNY

Płonący tort śmietanowy, wielopoziomowy, dekorowany owocami