fura smaku

Przerwy lunchowe

Przerwa lunchowa I

Kanapki dekoracyjne ( 3 szt. / os. ) z:

z pstrągiem wędzonym, sosem kaparowym i cytryną
węgierskim salami w towarzystwie czerwonej papryki
szynką z góralskiej beczki z cebulką perłową
z mozzarellą, pomidorkami cherry i świeżą bazylią
z paluszkami krabowymi, selerem naciowym i papryką

Bufet sałatkowy :

Sałatka wiosenna
( pomidor, ogórek świeży, rzodkiewka, szczypiorek, jajko, groszek, sałata, sos vinegrette )
Sałatka grecka
( ser feta, różnokolorowe papryki, oliwki czarne i zielone, dresing ziołowo-czosnkowy )
Sałatka bawarska
( ziemniaki pieczone, bekon wędzony, ogórek kwaszony, papryka konserwowa, dresing majonezowo-koperkowy )
Sałatka tropikalna
( wędzone piersi z indyka, słodka kukurydza, plastry ananasa w zalewie, dresing słodko-majonezowy )
Sałatka tuńczykowa
( tuńczyk atlantycki, kukurydza w słodkiej zalewie, ryż długoziarnisty, papryka drobno siekana, oliwa z oliwek )
Sałatka makaronowa
( makaron, kiełbaski cielęce opiekane, różnokolorowe papryki, sos vinegrette )

Bufet gorący:
Kurczak w sosie słodko – kwaśnym
( marynowane w ziołach kawałki kurczaka podawane w sosie słodko – kwaśnym )
Kurczak po starofrancusku
( kawałki soczystej polędwiczki kurczaka z warzywami doprawione kropelką białego wina wytrawnego )
Burgundzki gulasz z żołądków
( drobiowe żołądki duszone w sosie własnym zabielane creme fresh i świeżym tymiankiem )
Paseczki z indyka z oliwkami i bazylią
( ćwiartka indycza w sosie neapolitańskim z czarnymi oliwkami i bazylią )
Potrawka z indyka po hawajsku
( piersi indycze obsmażane w głębokim oleju palmowym z ananasem w mleczku kokosowym)
Ozorki cielęce z korniszonem
( delikatne ozorki cielęce duszone w zielonym sosie frankfurckim z ogórkiem konserwowy i dzikim koprem )
Cielęcina z zielonym groszkiem
( górka cielęca marynowana w białym winie chardonnay podawana z groszkiem cukrowym i świeżą pietruszką )
Cielęcina po królewsku
( kawałki szynki cielęcej z cukinią i bakłażanem w pomidorowej salsie )
Wieprzowina po angielsku
( szynka wieprzowa marynowana w ciemnym piwie zbożowym podawana w wykwintnym sosie miętowym )
Potrawka wieprzowa z curry
( wieprzowina w kremowym sosie curry ze świeżym imbirem )
Polędwiczki wieprzowe z grzybami
( polędwiczki wieprzowe duszone w śmietanie z grzybami leśnymi )
Bouef Strogonoff
( paseczki wołowiny duszone w sosie na bazie trzykolorowej papryki, pieczarek i cebuli )
Wołowina duszona ( paseczki wołowiny duszone w sosie na bazie trzykolorowej papryki doprawione kropelką sosu chilli do smaku )
Wołowina duszona z warzywami i grzybami mun
( mięso wołowe z warzywami duszone w wonnych grzybach mun i aromatycznym sosie sojowym z sezamem prażonym )
Trylogia pierogów

Desery:

Wybór wyśmienitych ciast polskich
Kompozycje owoców sezonowych

Napoje – bez limitu:

Kawa rozpuszczalna
Herbata Lipton, Early Gray
Wybór herbat owocowych
Soki owocowe w pełnym asortymencie
Woda mineralna gazowana
Woda mineralna niegazowana
Dodatki: mleczko, cytryna, cukier
Gratis: orzeszki, paluszki, cukiereczki
Napoje podajemy schłodzone i z lodem

Przerwa lunchowa II

Kanapki dekoracyjne ( 2 szt. / os. ) z:

łososiem norweskim wędzonym i grecką limonką
węgierskim salami w towarzystwie czerwonej papryki
kurczakiem pieczonym, pomidorkiem koktajlowym i kiełkami lucerny
pastą jajeczną i szczypiorkiem
pastą tuńczykową, kaparami i świeżymi warzywami

Bufet sałatkowy:

Sałatka meksykańska
( trzy rodzaje fasoli, żółty ser, groszek, zielony, świeży ogórek, dresing czosnkowy )
Sałatka włoska
( jarzyny gotowane na parze, groszek zielony, dresing ostry )
Sałatka waldorf
( pieczona wołowina, marynowany por, bakalie, dresing ziołowo – winny )
Sałatka z rukoli i cykorii
( rukola, mix sałat kolorowych, cykoria, szczypiorek, sos vinaigrette )
Sałatka brokułowa
( brokuły, różnokolorowe papryki, ogórek świeży, dresing ziołowy )
Sałatka z avocado
( avocado, melon, ogórek świeży, dresing miodowy )

Bufet gorący :

Polędwiczki wieprzowe z grzybami
( polędwiczki wieprzowe duszone w śmietanie z grzybami leśnymi )
Trylogia pierogów

Desery:

Patera owoców filetowanych
Kompozycja ciast polskich

Napoje :

Kawa rozpuszczalna
Herbata Lipton, Early Gray
Wybór herbat owocowych
Soki owocowe w pełnym asortymencie
Woda mineralna gazowana
Woda mineralna niegazowana
Dodatki: mleczko, cytryna, cukier
Zapewniamy bogate menu oraz profesjonalną aranżację bufetów. Zorganizujemy obsługę cateringową na lunch na terenie Warszawy i okolic dostosowując się do wymagań każdego klienta.