fura smaku

Menu wigilijne

Menu wigilijne I

Bufet ciepły
Karp smażony na złoto
Kapusta postna z grzybami i czerwonym winem

Bufet zimny
Tradycyjne śledzie z cebulką i koperkiem w oleju
Śledzie z salsą meksykańską
Ryba po grecku
Półmiski mięs pieczonych i wędlin
Sałatka jarzynowa
Pieczywo mieszane
Desery
Szarlotka
Makowiec
Sernik

Menu wigilijne II

Dania ciepłe:
Zupa grzybowa z łazankami
Filet z sandacza w sosie Radziwił
Pierogi z kapustą i grzybami z olejem lnianym
Smażony filet z karpia podany na kapuście z grochem w szarym sosie
Warzywa gotowane na parze z płatkami migdałów
Ziemniaki zapiekane w ziołach

Zimne przekąski:
Trio śledziowe: korzenne, w oleju lnianym z cebulką, w śmietanie z jabłkiem
Półmisek mięs pieczonych i wędlin
Karp po żydowsku
Sałatka z kawałkami wędzonego łososia z piklami i vinegrettem makowym
Sałatka śledziowa
Sałatka jarzynowa
Pieczywo

Desery:
Kutia
Wybór ciast: makowiec, sernik, szarlotka

Menu wigilijne III

Bufet ciepły
Zupa grzybowa z łazankami
Karp w sosie winnym z rodzynkami i szalotkami
Festiwal pierogów
Bigos wigilijny z grzybami i śliwką kalifornijską
Ziemniaczki pieczone
Ryż z warzywami
Warzywa gotowane na parze

Bufet zimny
Matiasy z marynowaną gruszką i goździkami
Śledzie pod kołderką z buraczków, jajka i sera gouda
Karp po żydowsku
Terina z sandacza z koperkiem i bakaliami w galarecie
Jajka faszerowane grzybami
Jajka z majonezem i szczypiorkiem
Płatki z piersi kurczęcia z sezamem i selerem naciowym
Półmiski mięs pieczonych i wędlin
Sałatka z makaronem penne, salami, suszonymi pomidorami oraz rukolą
Sałatka śledziowa z ziemniaczkami, buraczkami, porem oraz jabłkami
Bułeczki bankietowe
Masło

Desery
Sernik z brzoskwinią
Makowiec z bakaliami
Piernik korzenny
Ciasto drożdżowe z rodzynkami
Kutia

Catering Wigilijny