fura smaku

Menu Wielkanocne

Catering Wielkanocny

Jak co roku przygotowaliśmy dla Państwa świąteczne menu na spotkania wielkanocne.
Nasi kucharze przyrządzą Państwu pyszne tradycyjne polskie potrawy a kelnerzy zadbają o sprawną obsługę wielkanocnego spotkania. Do wyboru proponujemy trzy warianty menu świątecznego. Szef kuchni gwarantuje przygotowanie pysznych potraw, co potwierdzają opinie i oceny naszych klientów. Istnieje możliwość skomponowania własnego menu spośród dań zaprezentowanych poniżej. Dodatkowo transport i obsługę wyceniamy indywidualnie, jest to zależne od ilości osób, potrzebnego sprzętu, odległości i zastawy stołowej.
Chętnie udzielimy dodatkowych informacji pod adresem mailowym biuro@furasmaku.pl lub numerem telefonu 500-400-206.

Menu I

Trio jajek faszerowanych otulone kiełkami lucerny :
-Z pasta jajeczną, łososiem i kaparami
-Z kremem pieczarkowym i piklami
-Z musem chrzanowym, pomidorkiem koktajlowym i rzodkiewką
Wędliny i mięsa pieczyste
Wybór pasztetów
Tymbaliki drobiowe
Schab pieczony po warszawsku z jajkiem i chrzanem
Śledzie na trzy sposoby
-Z salsą meksykańską
-W śmietanie z jabłkiem
-Z cebulką i koperkiem
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Pieczywo

Menu II

ZUPA
Staropolski żur z kiełbasą i jajkiem

BUFET ZIMNY

Trio jajek faszerowanych otulone kiełkami lucerny :
-Z pasta jajeczną, łososiem i kaparami
-Z kremem pieczarkowym i piklami
-Z musem chrzanowym, pomidorkiem koktajlowym i rzodkiewką
Wędliny i mięsa pieczyste
Wybór pasztetów
Terrina z sandacza z sosem tatarskim
Schab pieczony po warszawsku z jajkiem i chrzanem
Śledzie na trzy sposoby
-Z salsą meksykańską
-W śmietanie z jabłkiem
-Z cebulką i koperkiem
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka śledziowa z porem, ziemniakami i czerwoną fasolą
Pieczywo

BUFET DESEROWY

Mazurek wielkanocny
Baba wielkanocna
Sernik na kruchym cieście z lukrem

Menu III

BUFET GORĄCY

Barszcz biały z kiełbasą
Soczysty karczek w sosie myśliwskim
Kiełbasa wielkanocna pieczona w piwie z cebulką i tymiankiem

BUFET ZIMNY

Trio jajek faszerowanych otulone kiełkami lucerny :
-Z pastą jajeczno – koperkową
-Z łososiem wędzonym w sosie tatarskim ze szczypiorkiem
-Z pastą serową i anchovis
Wędliny i mięsa pieczyste
Wybór pasztetów
Terrina z sandacza z sosem tatarskim
Schab pieczony po warszawsku z jajkiem i chrzanem
Rolada z łososia z żurawiną
Śledzie na trzy sposoby
-Z salsą meksykańską
-W śmietanie z jabłkiem
-Z cebulką i koperkiem
Brokułowa sałatka z tuńczykiem , selerem naciowym i czerwoną papryką
Tatar śledziowy podawany na kruchych babeczkach
Pieczywo

BUFET DESEROWY

Mazurek wielkanocny
Baba wielkanocna
Sernik na kruchym cieście z lukrem